"Ne želim rat s Milanom, ali ovo postaje nasilno"

Donnarummin agent Mino Raiola

"Ne želim rat s Milanom, ali ovo postaje nasilno"

E. Škorić

Popularni agent Mino Raiola poručuje kako je mladi golman Gianluigi Donnarumma ugrožen u Milanu.

Saga oko Milanovog golmana ne prestaje i ovog ljeta naslovnice uglednih i onih manje uglednih nogometnih časopisa i portala kao da su rezervisane za Donnarummu, koji ima tek 18 godina.

On je Milanovo dijete i neko na kome je klub planirao da gradi budućnost, no Donnarumma i njegov agent Mino Raiola nedavno su saopštili da neće produžiti ugovor s Rossonerima i da ovaj mladi golman planira da ide u neku drugu momčad, što je izazvalo bijes svih na San Siru.

Donnarumma je preko noći, kako to već i biva, postao izdajnik i prodana duša, a Raiola tvrdi da mu se život pretvorio u pakao u posljednje vrijeme.

"Situacija je postala previše nasilna i neprijateljska, tako da nema šanse da ostane. Donijeli smo odluku i to nema veze s novcem. Ugroženi smo, Donnarumma je ugrožen i čak mu se prijeti smrću. Ne možete zadržati igrača u klubu ako mu prijetite. On je nevjerovatan golman, ali ovo što rade na pragu je mobinga", istakao je Raiola.

Raiola je također dodao da je Donnarumma bio blizu potpisa ugovora s Milanom, ali negdje je puklo.

"Bio je spreman potpisati novi ugovor, nije bilo sumnje u njegovom umu. Ali nakon svega su nas prisilili da napustimo pregovore. Preuzimam odgovornostm. Dečko mi je rekao: 'Mino, iskreno, mi ne trebamo nastaviti da pregovaramo, oni prijete meni i mojoj porodici'. Klub je trebao da zaštiti svoje igrače i da makne uvredljive banere ispred stadiona. Klub mu je trebao dati podršku, a nije", smatra Raiola.

Istakao je da nije pregovarao s velikim klubovima, ali priznaje da mladi golman ima ponude Juventusa, Reala i drugih velikih klubova od ranije, ali ističe da neće biti brzog transfera. 

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Rekli su nam da do 13. juna donesemo odluku i mi smo to uradili. Donijeli smo je. Ne želim rat protiv Milana, ali ne mogu ovako raditi", zaključio je "super agent" svoju priču.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije