"Ne znam ja taj vaš španski, pričati ću samo engleski"

Provokacija Muorinha:

"Ne znam ja taj vaš španski, pričati ću samo engleski"

Fudbaleri Chelseaja neporaženi su napustili Madrid nakon prve utakmice polufinala Lige šampiona, u kojoj su u ne pretjerano lijepoj utakmici odigrali 0:0 protiv Atletico Madrida na Vicente Calderonu.

Ekscentrični trener londonskih Plavaca Jose Mourinho, koji je u prošloj sezoni sjedio na klupi Real Madrida, na svoj način "odigrao" je uvodu u prvi od dva meča Chelseaja sa Jorgandžijama.

Na press-konferenciji koja je prethodila susretu dva tima trener tima sa Stamford Bridgea nije želio da odgovara na novinarska pitanja postavljena na španskom jeziku. Nije Specijalni želio govoriti na jeziku kojim se vrlo dobro služio u prethodnim sezonama dok je vodio Kraljeve.

"Molim vas, samo na engleskom", poručio je Portugalac novinaru koji mu je uputio pitanje na španskom jeziku, potom mu dao odgovor na engleskom.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Teško je vjerovati da je riječ o gafu Josea Mourinha, iskusni stručnjak je vjerovatno na ovaj način želio sebe staviti u centar pažnje i tako skinuti pritisak sa svojih fudbalera. To je očito i uspio. 

Pogledajte kako je dao "odbijenicu" španskom novinaru na pitanje postavljeno na španskom jeziku:

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti