"Ne znam zašto su se igrači radovali kada smo izvukli Želju"

Trener Zete za SportSport.ba

"Ne znam zašto su se igrači radovali kada smo izvukli Želju"

E. Škorić
Teme:

Dušan Vlaisavljević, trener Zete, optimističan je pred susrete prvog pretkola Evropske lige protiv Željezničara.

Voljom žrijeba odlučeno je da Željo i Zeta iz Golubovaca odigraju dvomeč u prvom pretkolu Evropske lige. Prvi meč se igra na Grbavici 29. juna, a revanš je sedam dana kasnije u Podgorici.

"Znamo da je Željo jedna dobra ekipa, da je izgubila titulu u zadnja tri kola i da posjeduje kvalitet. Napravit ćemo ovih dana skauting da se upoznamo sa Željom, mada dosta poznajem taj klub", rekao je Vlaisavljević za SportSport.ba.

Trener Crnogoraca nije pretjerano razočaran žrijebom, smatra da je ispalo dobro i da je bilo gorih opcija za njegov tim.

"Samo sam poželio da ne idemo na Kipar zbog daljine, a možemo sa svima ravnopravno da igramo od klubova iz bivše države, jedino možda Zvezda bi bila favorit u duelu s nama".

"Pokušat ćemo da izbacimo Željezničar, no bit će to dvije jako teške utakmice. Činjenica je, također, da imamo najmlađu ekipu u regionu koja je izborila Evropu, ali ovi mladi momci žele da se dokažu i sada imaju pravu priliku", istakao je nekadašnji igrač zeničkog Čelika.

U razgovoru za SportSport.ba ističe da nije vidio na internetu slavlje njegovih igrača za vrijeme žrijebanja parova u Nyonu.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Nisam nigdje vidio taj snimak, evo sad tek čujem za to. Ne znam zašto su se radovali, nemam pojma. Mada, mislim da bi oni najveći motiv imali da igraju protiv Crvene zvezde", tvrdi Vlaisavljević, koji je svojevremeno živio u Bosni i Hercegovini.

"Igrao sam za Čelik, često sam bio u Zenici i Sarajevu, a i dolazio sam kasnije s mladom repezentacijom na Grbavicu. Nisam posljednjih godina bio u Sarajevu, ali iz tog grada i općenito iz Bosne nosim samo lijepe uspomene", dodao je na kraju strateg Zete.



Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi