Neće ga u trenerskim vodama: Seedorf ponovo dobio otkaz

Više nije trener Shenzhena

Neće ga u trenerskim vodama: Seedorf ponovo dobio otkaz

E. Čaušević

Nekadašnji trener Milana, Clarence Seedorf, ovog ljeta dobio je novi trenerski angažman, ali se nije dugo zadržao u svom novom klubu.

Naime, Seedorf je ovog ljeta izabran za novog trenera kineskog Shenzhena, ali je nakon samo nekoliko mjeseci dobio otkaz. Holandski stručnjak doveden je da s ovim klubom izbori plasman u viši rang, ali je sezonu završio na tek devetoj poziciji.

Čelnici kineske ekipe nisu bili zadovoljni njegovim rezultatima, te su mu uručili otkaz iako je tek ovog ljeta stigao na klupu Shenzhena. Navodno, novi trener ove ekipe trebao bi biti iskusni Sven-Goran Eriksson.

Ovo je drugi put u Seedorfovoj trenerskoj karijeri da je dobio otkaz jer je u svom prvom angažmanu na klupi Milana doživio istu sudbinu. Još uvijek nije poznato da li Holanđanin ima ponude za nastavak svoje trenerske karijere.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije