Negativni rekord Fredija Bobića protiv Bayerna
Foto: EPA.eu

U 34 meča nikad nije slavio

Negativni rekord Fredija Bobića protiv Bayerna

Ime Fredija Bobića, nekadašnjeg fudbalera Stuttgarta, a sada sportskog direktora kluba iz grada automobila" vezano je za jedan od najnegativnijih rekorda Bundeslige.

Naime, nekadašnji napadač kluba sa Mercedes-Benz-Arene nikada toko svoje karijere nije savladao Bayern. Niti kao igrač, niti kao sportski direktor Bobić nije uspio upisati ni jednu pobjedu nad najvećim njemačkim klubom.

U 34 susreta sa bavarskim fudbalskim gigantom i aktuelnim šampionom Njemačke Bobić ima omjer od 23 poraza i 11 remija, a slast pobjede nad Bayernom nije iskusio niti u ijednom dresu bundesligaških klubova, iako je igrao za Stuttgart, Borussiju Dortmund, Hannover i Herthu.

Možda mu se ovoga vikenda konačno osmjehne sreće, obzirom da u subotu Švabe gostuju na Allianz-Areni. 

Zaprati FC Bayern Munich, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FC Bayern Munich Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.