Negredo karijeru nastavlja u Bešiktašu
Foto: EPA

Ponuda za iskusnog napadača

Negredo karijeru nastavlja u Bešiktašu

M. Šljivak

Turski šampion Bešiktaš pokušaće u svoje redove dovesti španskog napadača Alvara Negreda.

Trener istanbulskog velikana Senol Guneš traži iskusnog napadača za narednu sezonu, a kao prioritet pred rukovodstvo kluba, istakao je dovođenje 32-godišnjeg Negreda.

Napadač Valencije prošlu sezonu je proveo na posudbi u Middlesbroughu. Tamo je postigao 10 golova u 39 nastupa, ali tamo nije ostao jer je Boro ispao iz Premier lige.

S obzirom na to da ga ni tim s Mestalle nema namjeru zadržati, izvjesno je da će Negredo napustiti Španiju, a ponuda Bešiktaša se čini idealnom za njega.

Tokom bogate karijere Negredo je najbolje partije pružao u dresu Seville, što mi je 2013. godine donijelo i transfer u Manchester City.

Tamo je proveo dvije godine, a 2015. godine se vratio u Španiju gdje je potpisao ugovor s Valencijom.

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi