Nekad se borili za opstanak, sada za trofej Lige prvaka

Bivši saigrači iz West Hama

Nekad se borili za opstanak, sada za trofej Lige prvaka

Prije devet godina, West Ham se u engleskoj Premier ligi grčevito borio za opstanak, iako je imao i više nego respektabilan tim.

Tada su za londonski tim nastupali Carlos Tevez i Javier Mascherano, koji su kasnije postali velike zvijezde evropskog i svjetskog fudbala.

Barcelona i Juventus će se u Berlinu boriti za pehar Lige prvaka, a na suprotnim stranama će se naći dva Argentinca koji će ovoga puta imati potpuno drugačije ambicije.

Tevezu i Mascheranu više nije prioritet opstati u Premiershipu, već osvojiti najvredniji trofej u evropskom klupskom fudbalu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.