Nekada igrač Liverpoola, a sada pojačanje Zemuna
Foto: EPA

Karijera Laurija Dalla Vallea ne ide željenim tokom

Nekada igrač Liverpoola, a sada pojačanje Zemuna

Finac Lauri Dalla Valle novo je pojačanje srbijanskog prvoligaša Zemuna, prenose mediji u Srbiji, a činjenica da je u prošlosti bio član slavnog Liverpoola, a potom i Fulhama dovoljno govori o smjeru u kojem je njegova karijera krenula.

Nekada veliki talenat finskog JIPPO-a, 25-godišnji Dalla Valle je bio član engleskog velikana Liverpoola od 2008. do 2010. godine, a svoj jedini zvanični nastup u dresu ekipe s Anfielda je zabilježio u julu 2010. godine kada je ušao u igru u 83. minuti utakmice trećeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Dalla Valle je potom bio član Fulhama, a ovaj klub ga je slao na posudbe u Bournemouth, Dundee United, Exeter i Crewe Alexandru.

Nakon isteka ugovora s Fulhamom, finski napadač je igrao za Molde, St. Truiden i ponovo Crewe Alexandru.

Boravio je Delle Valle i u omladinskom pogonu Intera, bio na meti Chelseaja, a kako će se snaći u srbijanskoj Super ligi ostaje da se vidi.

Zaprati Liverpool, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Liverpool Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi