Nekada potencijalni Zmaj mijenja klub, želi ga Zurich

Napustio Sion

Nekada potencijalni Zmaj mijenja klub, želi ga Zurich

Veroljub Salatić, fudbaler koji je najavljivan kao novi reprezentativac BiH, mogao bi pojačati Zurich.

Pojedini mediji u Švicarskoj pišu kako je 31-godišnji Salatić dobio ponudu da svoju karijeru nastavi u višestrukom tamošnjem prvaku Zurichu, a na njegovom dolasku insistira trener ovog kluba Uli Forte. 

Forte je u prošlosti imao priliku trenirati Salatića u Grasshoppersu i vrlo dobro je upoznat s njegovim kvalitetama, međutim, ako je suditi prema izjavi koju je dao agent bh. fudbalera, transfer je trenutno daleko od realizacije. 

"Salatić je karijeru nastaviti izvan Švicarske", kazao je agent Miloš Malenović, prenose švicarski mediji, uz dodatak kako je dojučerašnji vezista Siona najbliži odlasku u Rusiju i Italiju.

Prije nekoliko godina Salatić je bio na vratima reprezentacije BiH. Selektor Baždarević je dolazio lično u Švicarsku da ga gleda, ali poziv u nacionalni tim Zvorničanin nikada nije dočekao. 

"Razgovarao sam sa Baždarevićem i najavio je da će doći na utakmicu protiv Basela. To mi je bila ujedno i prva utakmica u dresu Seiona i mogu biti prilično zadovoljan s onim što sam pokazao, iako to nije bio moj maksimum", kazao nam je tada Salatić. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi