Nekada velika nada Barce potpisala za PSG
Foto: Twitter.com/PSG

Talentovani tinejdžer u Parizu

Nekada velika nada Barce potpisala za PSG

Teme:

PSG je uspio dovesti još jednog, nekadašnjeg, fudbalera Barcelone, samo nekoliko mjeseci nakon što je s Nou Campa u Pariz stigao Neymar. Ipak, ovaj put se ne radi o velikoj zvijezdi, nego o igraču koji bi to tek trebao postati.

Naime, sada su Parižani uspjeli Barci "oteti" jednu od najvećih nada slavne La Masije, fudbalera kojeg mnogi smatraju "novim Messijem", 15-godišnjeg Kaysa Ruiza.

Ovaj 15-godišnjak je, prije par godina, napustio poznatu Barceloninu omladinsku akademiju, nakon što je klub bio primoran raskinuti njegov ugovor. Na ovakav potez su Barcu natjerale FIFA-ine sankcije koje su nametnute katalonskom klubu zbog "neregularnog potpisivanja ugovora s maloljetnicima".

Nakon njegovog napuštanja La Masije, PSG nije dugo čekao, te je doveo ovog talentovanog Francuza u svoje redove. Ruiz je s francuskim velikanom, prvobitno, 2015. godine potpisao predugovor, kojim se obavezao na potpis "pravog" ugovora, do čega je upravo došlo.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Navodno je mladi ofanzivni veznjak potpisao trogodišnji ugovor s PSG-om, ali se i dalje ne radi o profesionalnom ugovoru, s obizrom da će on na to imati pravo tek kada napuni 16 godina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti