Nekada velika nada Uniteda karijeru nastavlja u Indiji
Foto: Manchester United

Thorpe potpisao za Atletico de Kolkatu

Nekada velika nada Uniteda karijeru nastavlja u Indiji

Indijski klub Atletico de Kolkata s klupe predvodi nekadašnji junak Manchester Uniteda, Teddy Sheringham, a ovaj klub u svojoj ekipi već ima nekoliko velikih imena. Za Atletico de Kolkatu nastupa legendarni golman Boltona Jussi Jaaskelainen, kao i slavni irski napadač Robbie Keane.

Sada je ovaj indijski klub obezbijedio još jedno pojačanje s Ostrva, a radi se o nekada velikoj nadi Manchester Uniteda, Tomu Thorpeu.

Thorpe je prošao omladinski pogon Manchester Uniteda, a bio je i kapiten rezervnog tima Crvenih đavola u sezoni 2012/2013, kada je ova ekipa došla do titule Premier lige za igrače do 21 godine.

On, ipak, nikada nije ispunio svoj puni potencijal, te je upisao samo jedan nastup za prvi tim Manchester Uniteda, u vrijeme dok je ekipu s klupe predvodio Luis van Gaal.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Thorpe je prije dvije godine raskinuo saradnju s Crvenim đavolima, te se pridružio ekipi Rotherham Uniteda. Upisao je svega 10 nastupa za Rotherham, a ovaj klub ga je slao na posudbe u Bradford i Bolton, ipak sada će sreću okušati u dalekoj Kini.

"Puno ću naučiti pod trenerskom palicom Teddyja Sheringhama. Siguran dam da će moj angažman u ovom klubu imati značajan uticaj na moju karijeru. Želim se zahvaliti menadžmentu jer su mi omogućili da budem dijelom ove ekipe", izjavio je 24-godišnji defanzivac.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi