Nekadašnji Dinamovac pojačava Crvenu zvezdu

Ibanez se priključio novom klubu

Nekadašnji Dinamovac pojačava Crvenu zvezdu

Crvena zvezda je najveće ovoljetno pojačanje do sada dobila u liku Luisa Ibaneza, 26-godišnjeg argentinskog lijevog beka koji je donedavno bio član Dinamo Zagreba.

Ovaj fudbaler je u januaru 2015. godine postao član mađarskog Gyora, u kojem se zadržao svega nekoliko mjeseci. Zbog već poznatih finansijskih problema u pomenutom klubu, mnogi igrači Gyora su potražili novu destinaciju, a jedan od njih bio je i sam Ibanez.

Za Argentinca se, navodno, zanimao i Zvezdin ljuti rival, Partizan, ali su na kraju ipak agilniji bili na Marakani. Ibanez se priključio svojim novim saigračima, odradio je prvi trening i u srijedu bi trebao zvanično potpisati ugovor.

Interesantno je da će Luis Ibanez postati prvi Dinamovac nakon 1987. godine i Roberta Prosinečkog koji je nakon modrog dresa obukao dres Crvene zvezde. 

Potražite više informacija na temu Super liga Srbije:

Ibanez je u svojoj karijeri nastupao za Boca Juniors, Dinamo, Racing i Gyor, a u prošloj polusezoni je sakupio jedanaest ligaških nastupa za svoj, sada već, bivši klub.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najčitanije iz kategorije