Nekadašnji ponos DDR-a bije bitku za opstanak u Cvajti

2. Bundesliga, 30. kolo

Nekadašnji ponos DDR-a bije bitku za opstanak u Cvajti

Fudbaleri Dynamo Dresdena raspucali su se u posljednjoj utakmici 30. kola 2. Bundeslige, a nekada veliki tim DDR-a koji vodi grčevitu borbu za opstanak na svom je stadionu stigao do visoke pobjede od 4:2 na ekipom Münchena 1860.

Ekipi iz Dresdena ovo je bila prva pobjeda nakon četiri uzastopna remija, a domaći fudbaleri pitanje pobjednika riješili su već nakon prvih 45 minuta. Tačnije, sve interesantno desilo se u prvom poluvremenu ovoga susreta.

Ofanzivna igra od prve minute timu Olafa Jenssena već se isplatila u petoj minuti utakmice kada za rano vodstvo pogađa Kempe. Samo šest minuta kasnije novu radost domaćim fudbalerima donio je Ouali koji je svojim pogotkom udvostručio vodstvo ekipe koja je večeras igrala u svojoj tradicionalno narandžasto-crnoj kombinaciji.

Novi gol za domaće stigao je u 20. minuti, a strijelac je bio Koch. Kakvu-takvu nadu gostima vratio je autogol Losille, ali je novi pogodak Kocha pet minuta prije kraja prvog poluvremena zapečatio sudbinu ekipe iz Bavarske.

Sve zanimljivo u drugom djelu igre desilo se u samom finišu utakmice kada je Adlung uu 89. minuti svojim golom ublažio poraz gostiju i postavio konačnih 4:2.

Nakon ove pobjede Dynamo se nalazi na 16. mjestu, poziciji koja vodi u razigravanje za opstanak u Cvajti, a na svom kontu ima 31 bod, tri manje od FSV Frankfurta koji se nalazi u "sigurnoj" zoni. Za razliku od svojih večerašnjih protivnika koji su ih apsolutno nadigrali sastav Münchena 1860 je na poziciji broj 10 sa 38 osvojenih bodova.

2. Bundesliga, 30. kolo:
Dynamo Dresden - München 1860 4:2 (Kemp 5, Ouali 11, Koch 20, 40 / Losilla AG 26, Adlung 89)

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.