"Neki moraju ići u teretanu da ojačaju, ali ne i Kolašinac"
Foto: EPA

Wenger hvalio bh. reprezentativca

"Neki moraju ići u teretanu da ojačaju, ali ne i Kolašinac"

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala jučer su osvojili trofej Community Shielda nakon što su savladali u finalnom meču Chelsea.

Topnici su do prvog trofeja u novoj sezoni stigli nakon boljeg izvođenja penala, a junak pobjede bio je Sead Kolašinac. Bh. fudbaler je ovaj meč počeo s klupe, no dobio je priliku za igru u nastavku meča što je iskoristio na najbolji način kada je u finišu utakmice izjednačio na 1:1.

Nakon toga gledali smo penale u kojima je Arsenal bio bolji, te je osvojio zasluženo trofej Community Shielda. Kolašinac se našao u centru pažnje nakon utakmice, a navijači Arsenala bili su oduševljeni njegovom igrom. "Bosanski tenk" kako ga zovu u Engleskoj bio je glavna tema i Arsenea Wengera.

Trener Arsenal izjavio je za engleske medije da se Kolašinac veoma dobro snašao u novoj ekipi, te da je bh. fudbaler jučer na Wembleyju protiv Chelsea odigrao izvanredan meč. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Postoje igrači koji svoju snagu pokušaju pojačati u teretani, a postoje igrači koji su jednostavno rođeni veoma snažni. Kolašinac je u ovoj drugoj kategoriji. Snaga u Engleskoj igra važnu ulogu, ali nismo ga samo zbog toga doveli. Sviđa mi se njegov stav i odlično se uklopio u naš sistem rada", rekao je Wenger.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti