Nekoliko novih imena na popisu selektora Italije
Foto: EPA

Ventura pozvao četiri debitanta

Nekoliko novih imena na popisu selektora Italije

M. Šljivak

Italijanski selektor Giampiero Ventura odabrao je igrače koji će nositi dres Azzurra na utakmicama protiv Albanije i Holandije.

Ventura je odabrao zanimljiv sastav. Nekoliko imena su po prvi put na popisu, a među njima su Roberto Gagliardini, Leonardo Spinazzola, Danilo D’Ambrosio i mladi golman drugoligaša Spala Alex Meret (20).

Italija će 24. marta odigrati meč kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo protiv Albanije na stadionu Renzo Barbera u Palermo, a četiri dana kasnije u prijateljskom meču će gostovati Holandiji.

Popis Italije:

Golmani: Gianluigi Buffon (Juventus), Gianluigi Donnarumma (Milan), Alex Meret (Spal)

Defanzivci: Davide Astori (Fiorentina), Andrea Barzagli (Juventus), Leonardo Bonucci (Juventus), Matteo Darmian (Manchester United), Danilo D’Ambrosio (Inter), Mattia De Sciglio (Milan), Alessio Romagnoli (Milan), Daniele Rugani (Juventus), Leonardo Spinazzola (Atalanta), Davide Zappacosta (Torino)

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Veznjaci: Daniele De Rossi (Roma), Roberto Gagliardini (Inter), Marco Parolo (Lazio), Marco Verratti (Paris Saint Germain), Federico Bernardeschi (Fiorentina), Antonio Candreva (Inter), Lorenzo Insigne (Napoli), Nicola Sansone (Villarreal)

Napadači: Andrea Belotti (Torino), Eder Citadin Martins (Inter), Manolo Gabbiadini (Southampton), Ciro Immobile (Lazio)

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi