Nema niko ubitačniji: Baš dosta golova Bas Dosta

Nevjerovatna statistika u 2015. godini

Nema niko ubitačniji: Baš dosta golova Bas Dosta

Više nije pitanje hoće li, već koliko će golova zabiti fantastični napadač Wolfsburga Bas Dost. Odgovor glasi: Dosta.

Mnogi su ostali iznenađeni kada je Holanđanin počeo nemilosrdno rešetati protivničke mreže, a u 2015. godini je zabio već 11 golova i to u samo šest ligaških utakmica.

U posljednje četiri utakmice u Bundesligi, Dost je zabio čak devet pogodaka. U međuvremenu je dodao još dva i to Sportingu iz Lisabona u Evropskoj ligi.

Kada se gleda samo učinak u nacionanim prvenstvima, Dost je u 2015. godini trenutno najefikasniji fudbaler ja svijetu. Fascinantno djeluje podatak da bivši igrač Heerenvena zabija gol svakih 47 minuta u prosjeku, dakle gotovo da postiže dva gola po utakmici!

Ipak, Dost nije najbolji strijelac u 2015. godini. Lionel Messi je dao gol više, ali iz devet utakmica, a zabija u prosjeku svake 64 minute.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na trećem mjestu ove liste nalazi se još jedno okrovljenje ove sezone/godine, Harry Kane. Napadač Tottenhama i budući reprezentativac Engleske pogađa u prosjeku svakih 70 minuta, a u sedam utakmica ove godine postigao je devet golova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.