Nema oprosta: "Pique, đubre, odlazi iz reprezentacije!"

Izvrijeđan na treningu Španije

Nema oprosta: "Pique, đubre, odlazi iz reprezentacije!"

Defanzivac Barcelone Gerard Pique prošao je kroz pravi mali pakao na današnjem treningu reprezentacije Španije u Madridu.

Na Pirinejima je ovih dana najaktuelnija tema o nezavisnosti Katalonije i referendumu na kojem je 90% birača glasalo za odcjepljenje ove pokrajine od Španije, a kako se i Gerard Pique već stotinu puta javno izjasnio šta misli o tome, buran doček u trening centru se i očekivao.

Ipak, možda se nije očekivalo da će to biti izraženo u ovolikoj mjeri. Na današnjem treningu Crvene furije bilo je prisutno nekoliko hiljada navijača Španije mahom iz Madrida, koji su Piqueu jasno poručili šta misle o njemu.

Osim gromoglasnih zvižduka, čuli su se i povici: "Đubre, odlazi iz reprezentacije", "Odlazi, odlazi", kao i brojne druge uvrede...

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Gerard Pique je jučer zaokružio odgovor "DA" na glasačkom listiću, a navijači Crvene furije od rukovodstva Saveza traže da izbaci fudbalera Barcelone iz nacionalnog tima. Na sve to, Pique je poručio da je "Katalonac od glave do pete", te da će se sam povući ako u Savezu misle da će njegovo prisustvo predstavljati problem španskoj reprezentaciji.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi