Nema više smisla: Neymarov transfer se ruši već ovog ljeta?
Foto: EPA

Gdje ovo vodi fudbal?

Nema više smisla: Neymarov transfer se ruši već ovog ljeta?

E. Čaušević

Brazilski fudbaler Neymar srušio je sve moguće rekorde u historiji fudbala što se tiče transfera jer je za čak 222 miliona eura iz Barcelone prešao u PSG.

Francuski klub odlučio je da aktivira otkupnu klauzulu brazilskog igrača koji je pristao na uslove koje su mu Parižani ponudili, te se ostvario najskuplji transfer u historiji fudbala. Neymar će u PSG-u godišnje zarađivati 30 miliona eura što je duplo više nego što je imao u Barceloni. Brazilac je pokazao da će biti veliko pojačanje jer je već u debiju postigao gol i upisao asistenciju.

Međutim, čini se da bogati vlasnici PSG-a nisu zadovoljno što su šokirali fudbalski svijet Neymarovim transferom, pa su odlučili da nas dokrajče još jednim koji će nadmašiti i dolazak Brazilca. Prema pisanju francuskih medija PSG je odlučan da ovog ljeta u svoje redove dovede napadača Monaca, Kyliana Mbappea.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Ovaj 18-godišnji fudbaler je oduševio sve prošle sezone svojim sjajnim igrama u dresu Monaca, a navodno je PSG spreman da plati nevjerovatnih 230 miliona eura za francuskog napadača. Ova vijest je šokirala javnost, a izvori bliski Parižanima su potvrdili da su iz ovog kluba već kontaktirali Mbappea.

Ukoliko se ostvari i ovaj transfer onda će sigurno prelazni rokovi izgubiti sav smisao. Mbappe sigurno jeste veliki potencijal, ali da već u svojoj 18. godini postane najskuplji fudbaler u historiji fudbala je van svake pameti. Francuski mediji su poručili da je sada FIFA konačno na potezu, te da se treba oglasiti povodom ovih glasina.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti