"Nemam živaca da se igram igrica s Mourinhom"

Laurent Blanc, trener Parižana

"Nemam živaca da se igram igrica s Mourinhom"

Laurent Blanc ne može biti pretjerano zadovoljan budući da je njegov PSG u osmini finala Lige prvaka izvukao Chelsea.

Ovi timovi sastali su se i prošle sezone kada je Parižanima presudio Demba Ba, navijač tog kluba iz djetinjstva.

Pred sam žrijeb je Mourinho izjavio da bi volio izvući PSG iako je sigurno bilo i boljih opcija, a sada mu je Blanc uzvratio.

"Poznajem Mourinha veoma dobro. On voli ove stvari, voli davati izjave koje se sviđaju medijima i koje su dobre za prenijeti. Sigurno je vidio PSG među kandidatima za protivnika i pomislio 'Sada ću dati jednu izjavu', tako to ide", rekao je Blanc i dodao:

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Prošle sezone je možda Mourinho dobio psihološku bitku, ali ja se lično baš i ne slažem s tim. On je pobjedu odnio igrom, a ne taktičkim igricama prije početka utakmice. Ja to poštujem, ali nemam živaca da se na taj način nadmećem s njim. Teren će pokazati sve".

PSG će 17. februara na svom stadionu dočekati goste iz Londona, a potom će Chelsea uzvratiti gostoprimstvo na Stamford Bridgeu 11. marta.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti