"Nemamo ni za detrdžent, a kamoli za gorivo"

Nesuđeni Željin igrač Sandro Gotal

"Nemamo ni za detrdžent, a kamoli za gorivo"

E. Škorić

Bivši igrač Hajduka Sandro Gotal, koji se povezivao sa Željezničarom, ispričao je tešku situaciju koja vlada u Istri iz Pule.

Gotal je član Istre, koja je jučer sa 1:0 savladala Rijeku u regionalnom derbiju. Ova pobjeda je posebna za sve u Puli, a igrači su je ostvarili iako već mjesecima nisu primili platu.

"Osjećalo se od početka sedmice da će ovo biti posebna utakmica. Dvije hiljade ljudi došlo je na stadion, a uz takvu podršku teško je ne dati maksimum. Znate kako je kad momci zaigraju protiv Rijeke koja ima lovu i koja je favorit, a mi se borimo za goli život. Momci pet mjeseci nisu primili plaću. Drago mi je zbog kluba i igrača da se malo dignemo, ovo je dobro za samopouzdanje", rekao je Gotal, dodavši:

"Nisam mogao ni vjerovati da u profesionalnom nogometu igrač može imati ovakve probleme. Dvije sedmice trenirali smo na umjetnoj travi jer klub nema novca da iznajmi autobus koji bi nas odveo na pet kilometara udaljeni teren gdje bi mogli trenirati, a igrači nemaju ni za deterdžent za oprati robu, a kamoli za gorivo da se sami voze. U klubu ne postoji niko od vodstva, ni sa kim ne možete ni razgovarati. Jedini uz nas je trener, kojem treba skinuti kapu. On se jedini bori, moli restorane da prime igrače da nešto konkretno pojedu. Vjerujte, mnogi bi bez toga bili gladni".

"Ako se ovako nastavi ne znam ko će uopće ostati u klubu. U zimskom roku sigurno će većina potražiti novu sredinu jer se u ovakvim uvjetima ne može ni živjeti, a kamoli igrati nogomet", zaključio je Gotal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi