Nemanja Matić: Osjećam da ću biti dugo u Unitedu
Foto: EPA

Novi fudbaler Crvenih đavola nakon debija u Premier ligi

Nemanja Matić: Osjećam da ću biti dugo u Unitedu

Sjajni srbijanski veznjak Nemanja Matić je ovog ljeta prešao u Manchester United iz Chelseaja za 40 miliona funti. Stiče se utisak da se Antonio Conte prelako odrekao ovog odličnog fudbalera, a kako sam Matić kaže, u novoj sredini se već odlično snašao.

"Želim se zahvaliti momcima, prihvatili su me od prvog dana i pružaju mi sjajnu podršku...Hvala im, osjećam se veoma ugodno i osjećam da ću ovdje biti veoma dugo", izjavio je Matić za MUTV, pa nastavio:

"Pomogli su mi, i sretan sam što im se mogu odužiti i što sam pomogao da dođemo do pobjede", osvrnuo se reprezentativac Srbije na sjajnu izvedu njegove ekipe protiv West Hama.

"Bilo je sjajno igrati na Old Traffordu, kada nosite ovaj dres osjećate određeni pritisak jer se radi o velikom klubu, ali to je razlog zašto smo ovdje", dodao je novi fudbaler Uniteda.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Nemanja Matić je u pobjedi Uniteda nad West Hamom, rezultatom 4:0, odigrao svih 90. minuta i pružio solidnu partiju, a još jedan novajlija na Old Traffordu je imao dobar nastup na ovoj utakmici. Skupocjeno Unitedovo pojačanje, Romelu Lukaku, se uspio upisati u strijelce protiv Bilićeve ekipe, a Nemanja Matić ističe da je sretan i zbog činjenice da se Lukaku odlično uklopio u ekipu.

"Sretan sam zbog njega, ne samo zbog njegovih golova, nego zbog njegove sjajne igre uopšte. Spasio je dosta lopti i donio nam je potrebno samopouzdanje", izjavio je Matić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi