Nemilosrdni Mourinho otpustio mladog fudbalera

Sadiq El Fitouri dobio otkaz

Nemilosrdni Mourinho otpustio mladog fudbalera

M. Šljivak

Libijski fudbaler Sadiq El Fitouri otpušten je iz Manchester Uniteda.

Ovaj 22-godišnji fudbaler je u redove Crvenih đavola stigao 2015. godine iz niželigaša Salford Cityja, ali nije uspio da impresionira ljude s Old Trafforda.

Igrao je za rezervni tim, uporedo je trenirao i s prvim timom, ali Jose Mourinho je smatrao kako mu on ne može pomoći, te mu je uručio otkaz.

Međutim, Libijac nije dugo čekao na novi tim. Potpisao je ovaj mladi defanzivac za trećeligaša Chesterfield, gdje će nastaviti karijeru.

"Javili su mi u utorak da sam dobio otkaz, ali i da se Chesterfield interesuje za mene. Odlučio sam prihvatiti ponudu i ovo je velika šansa za mene", istakao je ovaj mladi fudbaler.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Interesantno, njega je u United doveo legendari Paul Scholes, ali očigledno je i nekada slavni fudbaler Crvenih đavola pogriješio u procjeni i El Fitouri je nakon godinu i po napustio tim iz Manchestera.

Na Old Traffordu nije odigrao nijedan meč za prvi tim, a za nacionalni tim Libije je nastupio u tri utakmice.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi