Neobičan ritual: Šta Klopp radi kada se izvodi penal?

Razlog objasnio novinarima

Neobičan ritual: Šta Klopp radi kada se izvodi penal?

Jurgen Klopp je jedan od najosebujnijih likova u modernom fudbalu. 

Karizmatični njemački trener gotovo svaku svoju konferenciju za medije učini duhovitom, a interesantno je da za njega važi i tradicija da ne gleda penale. 

Klopp je to uradio i na utakmici protiv Manchester Cityja kada je Milner pogodio sa bijele tačke, a za to vrijeme kamera ga je snimila kako gleda prema tribinama. Nakon utakmice Klopp je novinarima objasnio svoj neobičan ritual. 

"Ne volim često da gledam penale. Rekao bih da nisam uopšte sujevjeran. Nisam bio nervozan jer sam znao da Milner ne može promašiti. Nikad nije promašio, pa sam znao da neće ni sada. Ne moram da gledam, samo uživam u buci nakon što pogodi i sve je u redu", izjavio je Klopp. 

Utakmica između Manchester Cityja i Liverpoola, koja je odigrana za vikend, završila je rezultatom 1:1. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti