Neobičan zahtjev: Krychowiak zatražio da ga igra u rezervama

Poljski veznjak igra za rezerve PSG-a

Neobičan zahtjev: Krychowiak zatražio da ga igra u rezervama

M. Šljivak

Zanimljiv i posve neobičan zahtjev je tokom vikenda dobio trener PSG-a Unai Emery.

Poljski veznjak Grzegorz Krychowiak zatražio je od trenera francuskog prvaka da igra za rezervni tim jer želi da dosegne maksimalnu fizičku spremnost nastupajući za rezerve.

Krychowiak je skupa s Emeryjem iz Seville stigao u PSG na početku ove sezone. Međutim, velika konkurencija u pariškom klubu mu je onemogućila da pokaže sve što zna i 27-godišnji fudbaler je nastupio u svega deset utakmica ove sezone.

"Pričao sam s njim. Velika je konkurencija je na njegovoj poziciji i on trenutno nije u prvom planu. Neće biti dio tima u nedjelju, ali će nastupati za rezerve. To me on lično zamolio, ali to ne znači da neće igrati u nekojj od narednih utakmica. Mora se nametnuti, doći u optimalnu formu i zato će pokušati da s rezervnim timom dođe do optimalnog treninga koji bi ga vratio u tim", rekao je Emery.

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Posljednji meč poljski fudbaler je odigrao krajem decembra prošle godine. Tada je odigrao 22 minute u pobjedi nad Lorientom, a potom je nakon lakše povrede koljena potpuno ispao iz forme koju sada pokušava da vrati igrajući za rezerve.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi