Neobična klauzula u novom ugovoru Mesuta Ozila

Nijemac ostaje u Arsenalu

Neobična klauzula u novom ugovoru Mesuta Ozila

E. Čaušević

Fudbaleri Arsenala večeras na domaćem terenu igraju protiv Basela u okviru 2. kola grupne faze Lige prvaka.

Arsenal je u prvom kolu remizirao na gostovanju protiv PSG, dok je i Basel osvojio samo bod protiv Ludogoretsa. Pred večerašnji susret na Emiratesu engleski mediji objavili su da će Mesut Ozil potpisati novi ugovor sa londonskom ekipom.

Ozil je u Arsenal stigao 2013. godine iz Real Madrida, a trenutni ugovor s Topnicima ističe mu na ljeto 2018. godine. Jasno je da Arsenal ne želi rizikovati pa je spreman novi ugovor za njemačkog fudbalera.

Navodno, čelnici kluba su spremili dugogodišnji ugovor za 27-godišnjeg igrača. Zanimljiva klauzula u novom ugovoru jeste da Ozil mora nositi broj deset sve dok je igrač Arsenala. Nijemac trenutno sedmično zarađuje oko 140.000 funti, a ta suma trebala bi se drastično povečati.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti