Neočekivan poraz Konyaspora

Gaziantepspor uzeo sva tri boda

Neočekivan poraz Konyaspora

Fudbaleri Konyaspora doživjeli su danas neočekivan poraz na domaćem terenu od Gaziantepspora rezultatom 2:1 u okviru 28. kola turske Super lige.

Gosti se grčevito bore za opstanak ove sezone, dok je ekipa Konyaspora bila na 7. mjestu prije ovog kola i svakako da se očekivao njihov siguran trijumf. 

Ipak, na kraju su gosti golovima Kangwae i Demira stigli do vrijedne pobjede i bodova. Za domaće je jedini pogodak postigao Vuković sa 11 metara. U ekipi Konyaspora sva tri bh. internacionalca (Hadžiahmetović, Bajić i Milošević) su počela meč od prve minute, a Milošević je iz igre izašao u 60. minuti. 

Konyaspor je nakon poraza ostala na 7. mjestu sa 39 bodova, dok je ekipa Gaziantepspora sada na 16. mjestu sa 25 bodova, odnosno dva manje od sigurne zone. 

Potražite više informacija na temu Super Lig:

U drugom meču koji je počeo u istom terminu Karabukspor i Kasimpasa su podijelili bodove odigravši meč bez golova. Naš internacionalac Ermin Zec je u igru ušao u 63. minuti.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi