Neočekivan poraz Napolija, Benfica slavila u Kijevu

Neočekivan poraz Napolija, Benfica slavila u Kijevu

E. Škorić
Teme:

Večeras su igrani susreti trećeg kola grupne faze Lige prvaka.

U grupi B Benfica je došla do nove pobjede, dok se Napoli mučio s Bešiktašom i na kraju izgubio.

Lisabonski tim je u Kijevu poveo golom Salvija iz penala u devetoj minuti, a tri boda Portugalcima je ovjerio Cervi u 55. minuti. Za Benficu je ovo prva pobjeda i sada s četiri boda ovaj tim zauzima treće mjesto.

Na drugo mjesto izbio je Bešiktaš, koji je iznenadio Napoli u gostima, pošto je slavio s 3:2.

Turci su poveli u 12. minuti, kada je Correira postigao gol, ali je Mertens u 30. zabio za 1:1. Osam minuta kasnije, Aboubakar pogađa za novu prednost Bešiktaša.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

U petoj minuti nastavka velika šansa za Napoli, ali je Insigne promašio penal, a potom je u 69. minuti dosuđen novi penal za Italijane. Gabbiadini, koji je malo ranije ušao upravo umjesto Insignea, pogađa za 2:2 s bijele tačke, no upornim gostima novim golom Aboubakar donosi veliku pobjedu u završnici.


Grupa B, 3. kolo:
Napoli - Bešiktaš 2:3 (Mertens 30, Gabbiadini 69  penal/ Correia 12, Aboubakar 38)
Dynamo - Benfica 0:2 (Salvio 9 - penal, Cervi 55)


Napoli Beşiktaş 2 3 All goals & Highlights 19... by giorgio-palamaru

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi