Neprobojno staklo na autobusu spriječilo veliku tragediju
Foto: EPA

Moglo je doći do pravog masakra

Neprobojno staklo na autobusu spriječilo veliku tragediju

M. Šljivak

Bombaški napad na autobus s igračima Borussije iz Dortmunda izazvao je veliki šok.

Srećom, izuzev loma ruke kod Marca Bartre, težih povreda među fudbalerima nije bilo, iako su eksplozije bile zaista jake.

Njemački mediji tvrde da je živote igrača Borussije spriječilo neprobojno staklo na klupskom autobusu. Usprkos žestokim eksplozijama, ono je puklo na samo jednom mjestu, gdje je sjedio Marc Bartra, a zahvaljujući ovom staklu je izbjegnuta velika tragedija.

Da se radilo o običnom autobusu, vjerovatno bi se desio pravi masakr i stradao bi veliki broj fudbalera, jer su, prema riječima očevidaca, eksplozije bile nevjerovatno snažne.

Policija je potvrdila da su bile tri eksplozije, a pronađeno je i pismo kojim se preuzima odgovornost za napad.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Njegova autentičnost se utvrđuje i u toku je potraga za potencijalnim sumnjivcima. Napad na igrače Borussije se tretira kao pokušaj ubistva i u istrazi će se pokušati otkriti šta je tačna pozadina ovog napada.

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi