Neslavan debi Spahića u Ligi prvaka, United bolji od Bayera

Shakhtar slavio u San Sebastianu

Neslavan debi Spahića u Ligi prvaka, United bolji od Bayera

E. Škorić

U sjajnoj utakmici Manchester United je na otvaranju grupne faze Lige prvaka slavio protiv Bayera iz Leverkusena rezultatom 4:2.

Manchester United je imao veći posjed lopte u prvom dijelu, veću incijativu, šest udaraca ka gostujućem golu (tri u okvir), ali nije ozbiljnije prijetio Bayeru. 

Ipak, uspjeli su Crveni vragovi pospremiti jednu lopt u u mrežu gostujućeg golmana Lena. Patrice Evra sjajno centrira s lijeve strane, Wayne Rooney još ljepše loptu "hvata" na volej za vodstvo Uniteda.

Do kraja prvog dijela nije bilo većih prilika. Apotekari su se više posvetili odbrani svog gola, dok ni Englezi nisu igrali na svom pravom nivou. Imao je Rooney stopostotnu šansu u prvim minutama nastavka, obišao je Lena, bio je isuviše iskosa, imao je samog Van Persieja, odlučio se ipak pucati i promašio. 

Kaznili su gosti iz Leverkusena taj promašaj Rooneyja u 54. minuti. Simon Rolfes sjajnim udarcem matira De Geu za 1:1. Ipak, samo pet minuta kasnije United opet vodi. 

Antonio Valencia je sjajno centrirao s desne strane, a onda fantastičan pogodak Robina van Persieja. U 70. minuti Spahić je "poklonio" loptu Rooneyju poslije ispucavanja De Gee, a engleski reprezentativac nema milosti. Sjajna bomba i pogodak Valencije u 77. minuti za 4:1, a onda Toprak iz prekida u 88. minuti postavlja konačnih 4:2.

Za Bayer je svih 90 minuta u odbrani igrao kapiten bh. reprezentacije Emir Spahić, kome je ovo bio debi u najelitnijem klupskom natjecanju.

Daleko manje bilo je uzbudljivo u San Sebastianu gdje je Real Sociedad ugostio ukrajinskog prvaka, momčad Šahtara iz Donjecka, koja je slavila s 2:0. Alex Teixeira je bio dvostruki strijelac u posljednjih pola sata.

Liga prvaka, grupa A, 1. kolo.

Manchester Utd. - Bayer 4:2 (Rooney 22, Van Persie 59, 7, Valencia 77/ Rolfes 54, Toprak 88)

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Real Sociedad - Shakhtar 0:2 (Alex 65, 87)


 
 
 
 
 

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.