Neslavna statistika: Messi stigao Ronalda

Argentinac je probija ka "vrhu"

Neslavna statistika: Messi stigao Ronalda

Lionel Messi je najbolji strijelac u historiji Lige prvaka, a Argentinac je trenutno na brojci od 75 golova u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju. Samo jedan manje od njega ima njegov veliki rival i najbolji fudbaler svijeta za 2014. godinu - Cristiano Ronaldo.

Messi je u utorak navečer imao priliku u finišu prve utakmice njegove Barcelone i Manchester Cityja da "pobjegne" Portugalcu na dva gola prednosti na listi najboljih strijelaca, ali je argentinski fudbaler propustio realizovati penal, tačnije Hart mu je odbranio.

Na taj način Messi je upravo stigao Ronalda u jednoj drugoj statističkoj rubrici Lige prvaka. Njih dvojica sada dijele treće mjesto na listi fudbalera sa najviše promašenih penala u Ligi prvaka. Argentinac i Portugalac su "sa kreča" u najelitnijem evropskom klupskom takmičenju promašivali tri puta, Van Nistelrooy je promašio četiri penala, dok je Thierry Henry pet put bio neprecizan prilikom izvođenja najstrožije kazne.

Pored Messija i Ronalda tri promašena penala imao i Andriy Shevchenko.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Mnogo je onih koji su u utorak čekali gol Messija, ali je Hart osujetio njegov udarac, za one koje interesuje detaljnija statistika Leovih promašaja sa bijele tačke evo i podatka da je Argentinac u dresu Barce promašio ukupno 13 penala. Pored tri u Ligi prvaka pet puta je bio neprecizan u Primeri, četiri puta u Kupu kralja i jednom u Superkupu Španije, a ukupno je izveo 59 jedanaesteraca za katalonskog giganta.


NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.