Nespretni Trapp olakšao posao Tottenhamu
Foto: Tottenham Hotspur

Tottenham savladao PSG u odličnoj utakmici

Nespretni Trapp olakšao posao Tottenhamu

Tottenham je na Međunarodnom kupu šampiona pobijedio PSG rezultatom 4:2, a osim nekoliko sjajnih golova susret je, svojim nespretnim reakcijama, obilježio i golman Parižana Kevin Trapp.

PSG je odlično otvorio utakmicu i stigao do vodstva već nakon 6. minuta igre, kada je sjajnu kontru svoje ekipe pogotkom krunisao Edinson Cavani. 

Ipak, samo pet minuta kasnije Eriksen fantastično pogađa s 30-ak metara i donosi poravnanje ekipi Tottenhama. Nije se dugo čekalo ni na sljedeći pogodak, pa u 18. minuti engleska ekipa dolazi do potpunog preokreta. Strijelac je Eric Dier, ali sve zasluge za drugi gol Tottenhama idu golmanu PSG-a Kevinu Trappu. On je, naime, pokušao dodati loptu jednom od svojih saigrača, ali je umjesto toga napucao Diera, od koga se lopta odbija u mrežu.

PSG uspijeva doći do poravnanja u 36. minuti kada Pastore koristi slabu reakciju odbrane Tottenhama i lagano dolazi do kaznenog prostora protivnika, te elegantno vara Llorisa.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Međutim, tek što je počelo drugo poluvrijeme ponovo je na scenu stupio golman PSG-a. Ovaj put neobjašnjivo zarađuje isključenje, nakon što je bez potrebe napustio svoj kazneni prostor i igrao rukom.


Parižani su se i sa igračem manje držali sve do finiša utakmice, a onda još jedan dalekometni šut završava u njihovom golu. Igrala se 82. minuta kada je Alderweireld postigao eurogol, da bi u 88. minuti Kane riješio sve dileme o pobjedniku pogotkom s bijele tačke.



NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi