Nestvarna statistika: Argentini je mreža začarana!

Bez gola na posljednja četiri meča

Nestvarna statistika: Argentini je mreža začarana!

Fudbalska reprezentacija Argentine igra očajan fudbal u posljednje vrijeme. Oni su na posljednje četiri utakmice postigli samo jedan pogodak, ali ni taj gol nije bio njihovo djelo, već je fudbaler Venezuele postigao autogol. 

Argentinci u napadu imaju nevjerovatan potencijal. Najbliže golu protivničke reprezentacije igraju fudbaleri poput Messija, Icardija, Di Marije ili Dybale, ali bez obzira na to riječ je o, vjerovali ili ne, drugoj najneefikasnijoj reprezentaciji u kvalifikacijama. 

Oni su na 17 mečeva postigli samo 16 golova i imaju gol razliku plus jedan. Ipak, iako se iz toga može zaključiti da oni ne igraju napadački fudbal, to nije istina. Oni tokom svake utakmice imaju veliki broj šansi za gol, ali u završnici su veoma loši. 

Zanimljiv je podatak da su na posljednjih pet mečeva uputili čak 73 šuta prema golu od čega 21 u okvir gola, ali nisu postigli nijedan gol. 

Podsjetimo, posljednju priliku da se plasiraju na Svjetsko prvenstvo Argentinci imaju na gostovanju kod Ekvadora, a taj susret počinje u noći s utorka na srijedu od 1.30 časova. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi