Nesuđeni napadač Željezničara konačno pronašao novi klub
FOTO: NK Istra 1961

Bio na pragu dolaska na Grbavicu

Nesuđeni napadač Željezničara konačno pronašao novi klub

S. Mlaćo

Nakon Ivana Matyazha i Marija Jelavića, ofanzivnu liniju NK Istra 1961 pojačao  je napadač Sandro Gotal (25), koji je se u proteklom periodu povezivao sa FK Željezničar.

Gotal je bio na korak do Grbavice, ali je dogovorio propao, te se nalazi na probi u jednom ruskom prvoligašu. Nije zadovoljio i odlučio je karijeru nastaviti u 1. HNL.

Dobro je poznat  hrvatskoj javnosti s obzirom da je 2014. godine u dresu Hajduka u 25 ligaških utakmica postigao devet pogodaka. Iz Hajduka je otišao u Sent Galen, a zatim u turski Malatyaspor,  dok je posljednji angažman imao u Ashdodu iz Izraela.

"Želimo mu dobrodošlicu u Istru 1961 i puno dobrih utakmica i golova u zeleno-žutom dresu", istakli su iz NK Istra 1961 na svojoj zvaničnoj stranici.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi