Nesuđeni predsjednik Barce zna zašto Messi još nije produžio
Foto: EPA

Najveća prepreka je Bartomeu

Nesuđeni predsjednik Barce zna zašto Messi još nije produžio

Iako aktuelni predsjednik Barcelone Josep Maria Bartomeu već neko vrijeme umiruje navijače Blaugrane izjavama kojima nagovještava da će Lionel Messi uskoro potpisati novi ugovor s katalonskim klubom, bivši kandidat za predsjednika ovog kluba Agusti Benedito smatra da Bartomeu "obmanjuje javnost".

Inače, Benedito je jedan od najglasnijih zagovornika Bartomeuove smjene nakon loše prošle sezone i prelaznog roka u kojem su Katalonci ostali bez Neymara.

Bartomeu je nešto ranije istakao da je potrebna još samo fotografija sa zvaničnog potpisivanja novog ugovora Lionela Messija, s obzirom da je njegov otac, i menadžer, već stavio svoj potpis na ugovor s Barcom. Ipak, Benedito ističe da je razlog odugovlačenja pregovora s Messijem upravo Bartomeu, te da se još ne zna kada će, ako će, Argentinac produžiti saradnju s Barcelonom.

"Bartomeu je rekao da je ugovor potpisan i da su preostale samo neke formalnosti. Ali taj ugovor, bez Leovog potpisa, nije validan. Čak iako ga je njegov otac potpisao, potreban je i potpis igrača...Moguće je da je Bartomeuovo prisustvo glavna prepreka produženju. Nadam se da će predsjednik sve isrekno objasniti. Ovo ne bi bio prvi put da laže", izjavio je Benedito za ESPN FC.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi