Nesuđenom Zmaju karijera ide silaznom putanjom
Foto: EPA

Pronašao novi klub

Nesuđenom Zmaju karijera ide silaznom putanjom

Nekada potencijalni reprezentativac naše zemlje Muamer Tanković napustio je holandski AZ Alkmaar. 

Ovaj 22-godišnji napadač se nakon tri sezone u Holandiji odlučio vratiti u Švedsku, a novi njegov klub je Hammarby s kojim je potpisao višegodišnji ugovor. 

Tanković u Hammarby dolazi kao veliko pojačanje, a povratak u Švedsku za njega će ujedno biti i prilika da obnovi svoju karijeru koja se, barem za sada, nije razvila onako kako su brojni fudbalski stručnjaci predviđali. 

Prije tri godine Tankovića je svim silama u reprezentaciji BiH želio vidjeti Edin Džeko.  Sa njim se za vrijeme igranja u Engleskoj sastao u jednom hotelu u Manchesteru, ali Džekina misija se ispostavila kao neuspješna, jer se Tanković odlučio za Švedsku u kojoj je rođen i odrastao. 

Kasnije je Tanković otkrio da je na njegovu odluku utjecao Zlatan Ibrahimović. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi