Nesvakidašnji podvig Rijeke vrijedan respekta

Godinu dana bez poraza

Nesvakidašnji podvig Rijeke vrijedan respekta

NK Rijeka se nalazi na dobrom putu da prekine 11 godina dugu dominaciju Dinama i osvoji titulu prvaka Hrvatske.

Da Riječani možda i zaslužuju naslov potvrđuje i podatak da je ovaj tim posljednji poraz u HNL-u doživio prije tačno godinu dana.

Rijeka je na Maksimiru izgubila od Dinama sa 3:0 21. februara 2016. godine, a to je bio njihov jedini prvenstveni poraz u posljednjih 57 utakmica.

Od te utakmice sa Dinamom, uslijedio je niz od 34 meča bez poraza u HNL-u, od čega je Rijeka upisala 26 pobjeda i osam remija uz gol razliku 58:13.

Rijeka nakon 21 kola zauzima prvo mjesto u HNL-u sa 55 bodova, šest više od Dinama, a njen učinak je 17 pobjeda, četiri remija i niti jedan poraz.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi