Neven Subotić rekao 'zbogom' Borussiji

Odlazi u Englesku?

Neven Subotić rekao 'zbogom' Borussiji

Srbijanski fudbaler Neven Subotić oprostio se od Borussije Dortmund. 

Banjalučanin u protekloj sezoni nije bio prvi izbor u timu Thomasa Tuchela i u nekoliko navrata je isticao da ne želi zarađivati sjedeći na klupi, a inostrani mediji navode da će nakon epizode u Dortmundu preseliti u Englesku. 

"Dragi prijatelji, prošle sezone sam shvatio da je moja ljubav prema fudbalu i aktivnoj ulozi prevelika da bih samo posmatrao sa strane. Fudbal je važan dio mog života, ne mogu bez njega. U najboljim sam igračkim godinama, želim da napredujem svakog dana i da dam sve što mogu za tim. Ne želim da novac zarađujem sjedeći na klupi već da budem dio priče kao prošle godine. Nadam se da razumijete. Borussija će mi uvijek biti u srcu", kazao je Subotić. 

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Subotić je u Borussiju stigao 2009. godine iz Mainza i za Milionere je odigrao ukupno 258 utakmica. Među klubovima koji su pokazali interes za njegovo dovođenje spominju se Sunderland i Stoke City. 

Zaprati Borussia Dortmund, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Borussia Dortmund Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi