Neville privremeno preuzeo Valenciju

Bivši član Manchester Unteda

Neville privremeno preuzeo Valenciju

Nakon što je Nuno Esprito Santo u nedjelju navečer podnio ostavku na poziciji trenera Valencije, španskog prvoligaša je privremeno preuzeo Phil Neville. 

Nekadašnji član Manchester Uniteda poslije razgovora sa čelnicima kluba odlučio je privremeno preuzeti klupu Valencije i svoj debi će imati već sutra kada Šišmiši u okviru Kupa kralja gostuju kod niželigaša Baracalda. 

Valencia ove sezone bilježi rezultate ispod svih očekivanja i u prvenstvu se nalazi na devetoj poziciji, što je Esprita Santa ujedno i natjeralo na odlazak.

Španski mediji špekulišu da će njegovi stvarni nasljednici na klupi Valencije biti Frank Rijkaard ili Michael Laudrup. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.