Nevjerovatne greške golmana Freiburga donijele pobjedu HSV-u

HSV slavio

Nevjerovatne greške golmana Freiburga donijele pobjedu HSV-u

M. Šljivak

Hamburger je do treće prvenstvene pobjede u 10. kolu Bundeslige stigao na gostovanju kod Freiburga. HSV je slavio sa ubjedljivih 3:0, a za bodove se moraju zahvaliti golmanu domaćeg tima Oliveru Baumannu.

Do vodstva je HSV stigao u 37. minuti susreta. Badelj je uputio dugu loptu prema Beisteru, a golman domaćih Baumann je istrčao sa svog gola. Iako se činilo da će prije doći do lopte, ona ga je preskočila, te je Beister pogodio praznu mrežu za prednost HSV-a na poluvremenu od 1:0.

Baumannov loš dan nastavljen je i u drugom poluvremenu. Golman Freiburga je u 48. minuti reagovao gotovo na identičan način kao kod prvog gola, a ovaj put njegovu grešku je iskoristio Lasogga za vodstvo HSV-a od 2:0.

Nije stao Baumann na ove dvije greške već je napravio i treću. Ispustio je loptu u 63. minuti, ona je došla do Rafaela van der Vaarta, koji je pogodio za konačan rezultat susreta od 3:0.

Potražite više informacija na temu Bundesliga:

Mensur Mujdža nije igrao za Freiburg zbog povrede.


Freiburg 0-1 Hamburger SV (Goal Maximillian... by all-goals
Freiburg 0-2 Hamburger SV (Goal Lasogga) by all-goals
Freiburg 0-3 Hamburger SV (Goal Rafael van der... by all-goals

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti