Nevjerovatni Bas Dost karijeru nastavlja u Engleskoj?

Želi ga Newcastle

Nevjerovatni Bas Dost karijeru nastavlja u Engleskoj?

E. Čaušević

Bas Dost prošlog ljeta odlučio je svoju karijeru nastaviti u Sportingu iz Lisabona u kojem je odigrao sezonu iz snova.

Holandski napadač je iznenadio sve kada je odlučio da prošlog ljeta napustio Wolfsburg i svoju karijeru nastaviti u Sportingu. Međutim, pokazalo se da je to sjajan potez jer je Dost odigrao vjerovatno najbolju sezonu u svojoj karijeri.

Dost je na 31 ligaškoj utakmicu u dresu lisabonskog kluba postigao čak 34 gola i završio je odmah iza Lionela Messija koji je osvojio Zlatnu kopačku. Holanđanin se nakon sjajne sezone našao na meti mnogih klubova, a interes je pokazao i Newcastle koji se vratio u Premiership.

Rafa Benitez je poručio čelnicima kluba da želi dovesti Dosta, a oni nisu mnogo čekali, te su poslali zvaničnu ponudu. Newcastle je spreman da plati čak 40 miliona eura za ovog 28-godišnjeg napadača, no jasno je da ni Sporting ne želi tek tako da pusti svog najboljeg igrača.

Portugalski klub je ekspresno odgovorio da Dost nije na prodaju, te da se odbija ponuda Newcastlea. Čelnici Sportinga su jasno poručili da Holanđanin može da ide samo ako klub sa St. James Parka aktivira njegovu otkupnu klauzulu koja iznosi 60 miliona eura.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi