Nevjerovatni Mbappe obara rekorde

Šta će biti od ovog momka?

Nevjerovatni Mbappe obara rekorde

Definitivno imamo sreće. Osim što živimo u vremenu Ronalda i Messija, čini se kako ćemo živjeti i u vremenu još jednog fudbalera o kojem bi se za 10-ak godina moglo raspravljati je li najbolji u historiji. 

Za većinu igrača je rano u 18-toj godini ovako nešto reći, ali ne i za Mbappea. Onaj ko se barem površno razumije u fudbal, može sa sigurnošću reći da će Mbappe napraviti veliku karijeru, ali do kojeg nivoa će dogurati, to ćemo još vidjeti. 

Ipak, ako se po jutru dan poznaje, Mbappe bi mogao biti "barem" jednako uspješan kao pomenuti dvojac. Jedan veoma zanimljiv rekord je oborio u jučerašnjoj utakmici Lige prvaka između njegovog PSG-a i Celtica. 

PSG je slavio na tom susretnu sa uvjerljivih 5:0, a Mbappe je postigao jedan pogodak. Zanimljivo, iako ima samo 18 godina, već je za dva različita kluba postizao golove u Ligi prvaka i postao je prvi tinejdžer u historiji kojem je to pošlo za rukom. 

Potražite više informacija na temu Ligue 1:

Osim toga, ovo mu je bio sedmi gol u karijeri u Ligi prvaka i izjednačio se sa Patrickom Kluivertom kao tinejdžer koji je postigao najviše golova u Ligi prvaka, Nema sumnje, Mbappe će veoma brzo prestići Holanđanina. 

Podsjetimo, on je prije nekoliko dana u debiju za PSG u francuskoj Ligue 1 također postigao gol i to u gostima kod Metza, a Parižani su taj meč riješili u svoju korist sa 5:1. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti