Nevjerovatni Ronaldo oborio još jedan rekord
Foto: EPA

Liga prvaka je njegovo takmičenje

Nevjerovatni Ronaldo oborio još jedan rekord

Portugalski majstor Cristiano Ronaldo u sinoćnjem meču protiv APOEL-a potvrdio je da je Liga prvaka njegovo takmičenje. 

Real Madrid je pobijedio na Kipru sa visokih 6:0, a Ronaldo je bio strijelac dva gola. Portugalac na svom kontu ove sezone ima već osam golova u Ligi prvaka i, naravno, prvi je strijelac, a osim toga sa ta dva gola oborio je još jedan rekord.

Naime, on sada ima čak 18 golova u ovoj kalendarskoj godini u Ligi prvaka i prestigao je svoj rekord iz kalendarske godine 2015. kada je na svom kontu imao 16 golova. 

Kada govorimo o ovoj listi, na trećem mjestu je također Cristiano Ronaldo sa 15 golova u kalendarskoj godini 2013., a potpom slijedi Messi sa 13 golova 2016. godine.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Nevjerovatan je podatak da Ronaldo i Messi zauzimaju prvih devet pozicija na ovoj listi, a tek na 10. mjestu slijedi napadač Bayerna Robert Lewandowski sa 11 golova 2015. godine. Ovo je samo još jedan u nizu podataka koliko su Ronaldo i Messi dominantni u odnosu na sve ostale fudbalere. 

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi