Nevjerovatno: Sergio Ramos efikasniji od Andresa Inieste

Zanimljiv statistički podatak

Nevjerovatno: Sergio Ramos efikasniji od Andresa Inieste

U nedavnoj pobjedi Real Madrida od 5:1 u gradskom derbiju protiv Rayo Vallecana Ramos postigao je svom 50. gol za Kraljeve. 

Utakmica protiv Raya bila je za fudbalskog reprezentativca Španije 419. u dresu kluba sa Santiago Bernabeua. 

Nakon 50. Ramosovog gola fudbalski statističari naveli su jedan jako zanimljiv podatak, koji se neće pretjerano svidjeti navijačima Barcelone. 

Naime, za kvotu od 50 golova u dresu Reala Ramosu je trebalo gotovo 100 utakmica manje negoli veznjaku Barce Andresu Iniesti!

Potražite više informacija na temu La Liga:

Barcelonin fudbaler je 50 golova postigao u 517 utakmica, a ove sezone se još uvijek nije upisao u strijelce. 

Činjenica da je Ramos defanzivac dodatno zagorčava život pomenutom Iniesti koji godinama već loptama opslužuje Lionela Messija, a pri tome je postizanje golova očito potisnuo u drugi plan.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.