Nevjerovatno: U istom danu dobio poziv Njemačke i Turske
Foto: EPA

Nastao totalni haos kod obje selekcije

Nevjerovatno: U istom danu dobio poziv Njemačke i Turske

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Njemačke, Joachim Low, objavio je danas spisak igrača na koje će računati na Kupu Konfederacija koji se igra ovog ljeta u Rusiji.

Kup konfederacija je takmičenje koji je najava za Svjetsko prvenstvo, a ove godine bit će odigrano u Rusiji koja je domaćin SP-a. Selektor prvaka svijeta objavio je iznenađujući spisak na kojem nema najvećih zvijezda reprezentacije Njemačke. Low je odlučio šansu dati igračima koji nemaju baš priliku da se nađu na spisku i ovo im je šansa da se izbore za svoje mjesto na Svjetskom prvenstvu.

Veliki haos nastao je nakon što je Low objavio spisak igrača na kojem se našao i igrač Hoffenheima, Kerem Demirbay. Naime, nekoliko sati nakon toga oglasio se selektor reprezentacije Turske, Fatih Terim, koji je poručio Lowu da je Demirbay izabrao Tursku, te da nema šanse da zaigra za Njemačku.

Fudbalski savez Turske je nakon objavljivanja spiska selekcije Njemačke poručio da se Demirbay nalazi na spisku ove selekcije, te da ga Fatih Terim očekuje u trening kampu, a da će debitovati protiv Kosova u dresu Turske. Demirbay se tako našao na spisku obje selekcije i nikome nije jasno za koju zemlju će igrati.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Navodno, Demirbay je saopštio da je u posljednji trenutak odlučio da igra za Njemačku iako je ranije Turcima obećao da će igrati za njih. Jasno je da se nije nadao pozivu Lowa i pregovarao je sa Turskom. Iako je izabrao Njemačku čini se da se nije sjetio da obavijesti FS Turske o tome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi