New England i Dallas uvjerljivi, kiks Galaxyja

MLS

New England i Dallas uvjerljivi, kiks Galaxyja

S. Bošković

U petnaestom kolu MLS-a fudbaleri New England Revolutiona savladali su na domaćem terenu ekipu Toronta rezultatom 3:0. 

Domaćin je poveo nakon samo sedamnaest minuta igre preko Angoua, a s tim rezultatom se otišlo na odmor. U nastavku je u 66. minuti Fagundez povisio na 2:0, a pet minuta prije kraja susreta Agudelo je postavio konačnih 3:0. 

Ovom pobjedom fudbaleri New England Revolutiona približili su se borbi za play-off  u Istočnoj konferenciji s dvadeset bodova iz 15 utakmica, koliko ima i šestoplasirani New York Red Bull, no ekipa iz New Yorka ima bolju gol razliku. Toronto je ostao vodeći s pet bodova više od drugoplasiranog New York Cityja. 

Montreal je na domaćem terenu savladao New York Red Bull minimalnim rezultatom 1:0, a jedini gol je postigao Džemaili u 67. minuti igre. Montreal sad ima 16 bodova, dok New York ima 20 bodova.

Los Angeles Galaxy je osvojio bod na gostovanju kod DC Uniteda (0:0) i ostao u igri za plasman u play-off Zapadne konferencije. Ekipa iz Los Angelesa ima bod manje od šestog San Jose Earthquakesa, dok DC zauzima posljednje mjesto istočne konferencije s 15 osvojenih bodova. 

Dallas je na domaćem terenu razbio Real Salt Lake s rezultatom 6:2. 

Pitanje pobjednika bilo je već riješeno u prvom poluvremenu kad je Lamah postigao hat-trick. On je pogađao u osmoj, 22. i 31. minuti susreta. Urruti je u 39. minuti igre zabio za 4:0, a Akindele dvije minute prije odmora postiže gol za nedostižnih 5:0. Ipak, Real Salt Lake je preko Holnessa u 70. minuti I Beckerman u 72. minuti uspio ublažiti poraz, a u 89. minuti Ferraira je postavio konačnih 6:2.

Dallas se nalazi na trećem mjestu Istočne konferencije s 23 osvojena boda koliko ima i drugoplasirani Houston Dynamo, dok je Real Salt Lake deseti s 14 bodova iz šesnaest odigranih utakmica. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi