Newcastle dogovorio transfer Joselua
Foto: EPA

Fudbaler Stoke Cityja nastavlja karijeru na St. James Parku

Newcastle dogovorio transfer Joselua

Napadač Stoke Cityja Joselu, koji je proteklu sezonu proveo na posudbi u Deportivo La Coruni, pojačat će Newcastle za šest miliona eura, prenose britanski mediji.

Sky Sports i Telegraph saopštavaju da je Newcastle postigao dogovor o ličnim uslovima ugovora 27-godišnjeg napadača, ali i da su Svrake dogovorile transfer sa Stoke Cityjem.

Nekadašnji fudbaler Celte iz Viga je prešle sezone u dresu Deportiva uspio postići šest golova u 24 nastupa, ali ova ekipa nije željela otkupiti njegov ugovor od Stokea zbog finansijskih razloga.

Joselu je u Stoke stigao iz Hannovera 2015. godine, ali je uspio postići samo četiri gola u Premier ligi, te se stiče dojam da se mučio s prilagodbom na engleski fudbal.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi