Newcastle doveo bivšeg napadača Reala

Svrake se pojačale

Newcastle doveo bivšeg napadača Reala

Newcastle je na zvaničnoj stranici potvrdio kako će za 'Svrake' u novoj sezoni nastupati Joselu. 

Ovaj španski napadač u redove tima sa St. James's Parka dolazi iz Stoke Cityja, u čijim redovima je bio minule dvije sezone, ali u prošloj je bio i na posudbi u Deportivu.

Kako je objavljeno, Joselu je sa Newcastleom potpisao trogodišnji ugovor i nosit će dres sa brojem 21, a za njegovo dovođenje Stoke Cityju je na ime obeštećenja izdvojeno pet miliona funti. 

Joselu, koji je rođen u Njemačkoj, u prošlosti je važio za veliku nadu. Karijeru je počeo u Celti, igrao je potom i za Real Madrid B od 2009. do 2012. godine, a upisao je i dva nastupa za prvi tim kraljevskog kluba. 

Nakon što je napustio Santiago Bernabeu uslijedila je epizoda u Njemačkoj, gdje je igrao za Eintracht, Hoffenheim i Hannover, da bi potom otišao na Otok. 

Potražite više informacija na temu La Liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti