Newcastle i West Ham ostaju bez bodova?
Foto: EPA

Skandal u engleskom fudbalu

Newcastle i West Ham ostaju bez bodova?

M. Šljivak

Ekipe Newcastlea i West Hama suočavaju se sa ogromnim kaznama zbog financijskih malverzacija oko transfera fudbalera.

Policija je jutros uhapsila prvog čovjeka Svraka Leeja Carnleya, a istraga je pokrenuta zbog malverzacija i neregularnosti oko transfera.

Istraga se vrši oko igrača koji su u Englesku došli iz Francuske, a mediji u Francuskoj tvrde da se pod istragom vlasti u ovoj zemlji našla ekipa Marseillea.

Newcastle bi zbog neregularnosti mogao biti drastično kažnjen. Suočavaju se sa oduzimanjem bodova, pa bi plasman u Premier ligu kojeg su fudbaleri izborili na terenu, mogao doći u pitanje.

Također, i West Ham se našao pod istragom. Čekićari bi također mogli ostati bez bodova, što bi značilo i mogućnost ispadanja iz Premiershipa.

Engleski mediji tvrde da će biti veliko iznenađenje ako klubovi ostanu bez kazne, koje bi uskoro mogle biti poznate.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Poreske vlasti Velike Britanije će sasvim sigurno protiv krivaca podići optužnice, a očekuje se i stav Fudbalske asocijacije Engleske.

Newcastle je ove sezone izborio plasman u Premiership, dok je West Ham na 14. mjestu Premier lige i svako oduzimanje bodova bi ih vjerovatno poslalo u niži rang.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi