Newcastle na korak od povratka u Premiership

Sutra meč protiv Prestona

Newcastle na korak od povratka u Premiership

M. Šljivak

Fudbaleri Newcastlea nalaze se na korak od povratka u Premiership.

Ekipa sa St. James Parka sutra igra meč 44. kola Championshipa protiv Prestona, a eventualnom pobjedom Svrake će se vratiti u društvo najboljih engleskih timova.

Menadžer engleskog velikana Rafael Benitez pred meč je veoma optimističan i on želi da već sutra klub osigura promociju u Premiership.

"Ja uvijek želim vrh. Nije mi bitno hoćemo li biti prvi ili drugi, bitno je da se vratimo u Premier ligu. To nam je krajnji cilj i siguran sam da ćemo u tome uspjeti", istakao je Benitez.

Pobjeda dakle Newcastleu donosi povratak u društvo najboljih timova, a imaju šansi i da na kraju završe prvi.

Brighton je jučer izgubio od Norwicha, pa će uz trijumf Newcastlea, razlika između ovih ekipa biti samo četiri boda, dva kola prije kraja prvenstva.

Svrake su ove sezone igrali u dva navrata protiv Prestona. U Liga Kupu su slavili sa 6:0, a u prvenstvu su kao gosti pobijedili s 2:1.

Potražite više informacija na temu Premier league:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi