Newcastle ostao bez golmana

Stradala trojica, ostao samo mladi Woodman

Newcastle ostao bez golmana

Tradicionalno u Premiershipu, program je prebogat na kraju godine. Newcastle u ovom trenutku ima na raspolaganju 17-godišnjeg Freddiea Woodmana. Odranije su povrijeđeni Tim Krul i Rob Elliott, dok je u srijedu u 0:4 porazu od Tottenhama u četvrtfinalu Liga kupa rame je povrijedio i treći golman Jak Alnwick.

Pred ekipom menadžera Alana Pardewa su tri utakmice u kratkom periodu. Newcastle će u nedjelju ugostiti Sunderland u derbiju sjeveroistočne Engleske, dok će 26. decembra gostovati kod Manchester Uniteda, a 28. decembra će dočekati Everton. Zato je ekipa zatražila dopuštenje vodstva Premiershipa za hitnu posudbu golmana.

" Ne smijemo dopustiti da 17-godišnjak, koji je naš četvrti izbor na poziciji golmana, stoji na golu na ovoj
razini takmičenja. Znam da pravila dopuštaju angažovanje golmana u hitnoj situaciji i to kada na raspolaganju imate samo jednog golmana u seniorskoj kategoriji", izjavio je Pardew.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.